Alla inlägg under januari 2013

Av Cecilia Johansson - 19 januari 2013 20:27

Gick sådär med vår renovering idag. Fick trevligt besök av Jonna, Lasse och Noel. Gjorde absolut ingenting :) Sen började Jon känna sig lite hängig så vi la ner verksamheten. Vi fick i alla fall hem materialet till den ena fondväggen så det är bara till att sätta igång. Nu ligger vi i soffan och päser efter maten och kollar på lite resor. Ligger och drömmer mig bort bland palmer och paraplydrinkar :) Vi har pratat om att åka utomlands i slutet av sommaren. Hade varit underbart att ha en resa att se fram emot! Ser dock inte lika mycket fram emot att ha en sprallig Leo i knät i nästan 4 timmar! :) Denna gången blir det all inclusive i alla fall. Skönt för barnen att bara springa och ta dricka och glass när de vill och för en annan att ta ett glas vin eller två när det behagar ;) Skönt också om man är några stycken att slippa gå runt och leta efter restaurang som ska passa allas smak och plånbok. Nahe, nu ska jag röja undan i köket. Ha det så bra :)

Av Cecilia Johansson - 19 januari 2013 13:18

Idag ska vi påbörja renoveringen av hallen. Ska bli kul! :) Måla, tapetsera och lägga golv ska göras. Se vad vi hinner med idag. Det tar alltid längre tid än vad man tror med allt tråkigt förarbete. Vi har precis ätit en hamburgare till lunch. Leo sitter fortfarande och kämpar med sin :)

Av Cecilia Johansson - 18 januari 2013 20:53

Det blev ingen Falk-film. Jag mitt nöt hade inte en tanke på att den kanske faktiskt inte kommit ut på film än :) Så det blev en komedi istället. Kräftsoppan och marängsvissen slank ner utan problem. Den soppan är så fruktansvärt god. Så har ni inte testat, så gör det! Jag fick receptet av min kära vän Ida för några år sedan och sedan dess har vi kört stenhårt med denna soppa :) Passar både till vardag och fest.

Här har ni receptet:



Falsk kräftsoppa (6 pers)

2 msk margarin

2-3 finrivna morötter

2 msk vetemjöl

8 dl vatten

2 fiskbuljongtärningar

400 g kräftost

2 dl crème fraîche

1 burk kräftstjärtar i lag

Svartpeppar och en knippe dill


Fräs margarin och morötter. Strö över mjöl. Späd med vatten. Smula ner buljongtärningarna och krydda med svartpeppar. Låt puttra i 10 minuter. Rör ofta. Tillsätt kräftost, crème fraîche och dill. Småputtra 5-6 minuter. Lägg i kräftstjärtarna mot slutet. Servera med vitlöksbröd.

Av Cecilia Johansson - 18 januari 2013 15:14

Nu är jag trött. Har städat och gnott hela dagen. Inte lätt med två barn och en hund när man ska skura. Men det gick ju bra denna gången med. Satte dom i varsin stol med lite kex framför Tv:n. De klagade inte ;) Ikväll står falsk kräftsoppa på menyn. Den är så god! Måste inom systemet och köpa något gott vitt vin till soppan. Vi köpte något för ett tag sen som var supergott. Men kommer som vanligt inte ihåg vad det hette. Flaskan känner jag igen så ska se om jag hittar det idag. Får nog bli den sista Falk-filmen ikväll med. Blir nervös bara jag tänker på handlingen :) Men den är nog bra. Barninfiltratören var faktiskt inte jättebra enligt oss så nu hoppas vi på denna! Ni får ha en bra kväll och en trevlig helg!

Av Cecilia Johansson - 17 januari 2013 22:20

Godkväll! Vilken dag. Det har varit full fart hela dagen. Jag och Jonna tog oss en god thailunch. Det var ju gott, men jag saknar lunchen på Gourmet Thai. Inget slår deras mat. Förstår inte varför de slutade med lunchen? Leo var och gjorde stan med sin mormor och gammelmormor medans jag käkade. När jag skulle hämta honom satt de på fiket och gottade sig. Leo hade ätit en syltkaka sa mamma :) Haha det var rätt sött tyckte jag. Ikväll har vi varit på Ekohallen. När alla börjar landa hemma efter jobb och liknande och börjar inta soffläge och förbereda läggning av barn osv, då stuvar vi in hela familjen och beger oss ut på tur. Det är vi i ett nötskal! Men jag ångrar inget. Hittade både det ena och det tredje. Bland annat ett par vinterskor. Riktigt varma och sköna. Inte snygga för fem öre men de duger helt klart att ha och plumsa i snön med. Och så hittade jag ett par gummistövlar. Men dom var faktiskt riktigt fina. Kan nog tänka mig att ha dem på stan en regnig dag :) Verkligen inte likt mig att köpa något jag inte tycker är fint. Nu kom att tänka på en grej pappa sa när jag var liten :) Varenda gång det var dags att köpa nya skor till mig så försökte han pracka på mig sådana där seglarskor :) Dom var så himla bra och vettiga och allt vad de var. Och det spelade minsann ingen roll hur de såg ut, bara de fyllde sin funktion. Men! Dom var ju sååå fula! :) Jag hade hellre gått barfota. Men nu, 15-20 år senare kan jag förstå lite hur pappa tänkte :) Brasan och värmeljuset brinner fint här så nu får det bli lite soffhäng innan sänghäng.

Av Cecilia Johansson - 16 januari 2013 19:44

Fruktansvärt kallt ute! Hur många minus egentligen!? Vi gick ner till korpadalsskolan och lämnade Wilma på dansen. Hela ansiktet höll på att förfrysa. Snoret måste ha frusit för det kändes konstigt när jag drog in ?. Hy! Nu vill jag ha vår, sol och värme! Nu ska jag krypa upp jämte gubben och kolla Johan Falk- Barninfiltratören.

Av Cecilia Johansson - 16 januari 2013 14:35

Tog en tripp ner till pulkabacken som ligger precis gatan nedanför vår. Leo tyckte det var sådär kul :) Han satt i Wilmas knä och åkte. Gick ju jättebra tills han fick hela ansiktet snöstänkt.. Och inte ville han gå/sitta/stå i snön heller. Så han fick sitta i pulkan och tjura. Wilma åkte 5-6 gånger sen blev hon också nedstänkt i ansiktet och det var ju förskräckligt :) Gnäll och pyl! Så vi valde att gå hem. Aja, jag försökte i alla fall ;) Vad göra nu da? Se om Jonte är sugen på att köra till Ekohallen när han kommer hem.. Jag är! :) Nej just det, Wilma har ju dans idag. Den drar igång ikväll igen efter juluppehållet. Ikväll blir det gourmetmiddag, stuvade makaroner och falukorv. När vi skriver matlistan så väljer vi 2-3 rätter vi ska ha var. Och gissa vilken som valt denna rätt? ;) Hon varierar mellan korv och makaroner, köttbullar och makaroner eller korvsoppa. Nä, får bli ett varv till med dammsugaren ser jag. Bella fäller nått galet!

Av Cecilia Johansson - 16 januari 2013 10:37

Idag är det storskrubb på Braxen. Båda barnen är nu rena och fina. Lilleman får hålla tillgodo i den lilla baljan ännu eftersom vi inte har något badkar. Vi ska skaffa oss ett, vi vet bara inte riktigt hur vi ska göra med badrummet uppe. Idag får det minsann bli en runda ut med pulkorna! Kanske inte är överbefolkat i backen strax efter middag så då kanske man vågar ta sig ett åk ;) Nu sover Leo och jag ska passa på att ta mig en riktig långdusch! Hej så länge!

Ovido - Quiz & Flashcards